Hoewel u hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een kapotte cv in huis. Een kapotte cv repareren hoeft lang niet altijd even ingewikkeld te zijn! In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om de kapotte cv te resetten, met de stappen die in de handleiding beschreven staan. Het is sterk aan te raden om dit altijd te proberen voordat u de hulp van de loodgieter inschakelt. Mocht het resetten van de cv-ketel niet zorgen voor het verhelpen van het defect aan de kapotte cv, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan u tips geven om een nieuw defect te voorkomen en zal de cv-ketel direct nalopen om ook slijtage aan andere onderdelen aan te kunnen pakken.

Onderhoud aan de cv voorkomt een kapotte cv-ketel

Een van de belangrijkste tips die de loodgieter u kan geven is dat de cv-ketel in huis zeker eens per twee jaar zou moeten worden onderhouden. Tijdens het uitvoeren van onderhoud loopt een loodgieter de cv-ketel na op een beginnende slijtage aan onderdelen en zal deze waar nodig direct vervangen. Ook maakt een loodgieter de cv-ketel volledig schoon aan de binnenzijde, om te voorkomen dat het stof de werking van de cv-ketel belemmert. Houd er rekening mee dat het bij oudere cv-ketels vaker noodzakelijk zal zijn om deze te onderhouden.

Een kapotte cv vervangen in plaats van repareren

U kunt er ook voor kiezen om uw kapotte cv te vervangen in plaats van deze te repareren. Dit is met name interessant voor mensen die nu nog gebruik maken van een combinatie van een losse cv-ketel met een losse boiler. Een combiketel is niet alleen energiezuiniger, ook kost het u minder om het apparaat te laten onderhouden. Op de lange termijn bent u met een combiketel dus veel goedkoper uit!

Laat een reactie achter

Call Now Button