Tegenwoordig verschijnen er steeds meer woningen waarin vloerverwarming wordt aangebracht. Dat is niet zonder reden. Veel mensen ervaren de aanwezigheid van vloerverwarming immers als iets positiefs. Vloerverwarming heeft zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel zullen we kort enkele voor- en nadelen nader belichten. Uiteraard kunnen we u niet vertellen of u wel of juist geen vloerverwarming zou moeten laten inbouwen, maar het kan uw keuze onderbouwen.

Inbouwen in bestaande situatie kan lastig zijn

Wanneer u vloerverwarming wil aanleggen, is de meest praktische manier om de gehele vloer uit de woning te (laten) slopen, vloerverwarming aan te leggen en vervolgens weer een vloer terug te leggen. Het moge duidelijk zijn dat hier zeer veel kosten mee gemoeid zijn. Toch is dat de enige zinvolle manier.

Er zijn nog wel enkele alternatieven, door bijvoorbeeld een bepaalde mat met waterleidingen op de ondervloer te leggen en daar de vloer op te plaatsen. Deze alternatieven werken echter beduidend minder goed dan echte vloerverwarming.

Kortom: wanneer u de vloerverwarming  in een bestaande situatie wilt integreren, zijn de kosten die hiermee gemoeid zijn fors te noemen. Het wordt al snel – relatief – goedkoper wanneer u toch al een nieuwe vloer wilde laten aanleggen.

Meer wooncomfort door betere verdeling van warmte

Uiteraard biedt vloerverwarming ook de nodige voordelen. Het belangrijkste voordeel is misschien wel de betere spreiding van de warmte. Doordat bij vloerverwarming eigenlijk de hele vloer is omgezet naar een radiator, wordt de warmte zeer gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Het is dus overal in de kamer even warm.

Bij radiatoren is dit niet het geval. De warmte komt dan van bepaalde plekken in de ruimte waar het zeer warm is. Doordat de lucht daar plaatselijk heel warm is, gaat de lucht verplaatsen en krijg je dus een soort tocht.

Laat een reactie achter

Call Now Button