Niet alle verstoppingen zijn te verhelpen. Elk jaar kampt circa een op de tien huishoudens met een verstopping. Gelukkig zijn een groot aantal verstoppingen wel goed te voorkomen wanneer we anders omgaan met bijvoorbeeld het doen van de afwas. Een loodgieter heeft hieronder enkele tips op een rijtje gezet om de kans op een verstopping zo gering mogelijk te maken. Niemand wil immers een verstopping in het riool hebben. Een verstopping komt namelijk doorgaans met veel ongemak. Niet alleen kost het een boel tijd om de verstopping te verhelpen; het levert ook zeker een boel frustratie op die vaak dus gewoon niet nodig blijkt te zijn.

Gebruik een afvalbak, niet de gootsteen

Een van de meest voorkomende oorzaken van het ontstaan van een verstopping, is doordat de afvoer vol komt te zitten met etensresten. Ook al is het verleidelijk om een bord met etensresten zo de vaatwasser in te schuiven of even onder kraan af te spoelen; het is zeker niet de bedoeling want hierdoor kunnen al snel verstoppingen ontstaan. Leer jezelf daarom aan om voor de afwas even de borden schoon te vegen met de afwasborstel, boven de prullenbak, of met een stuk keukenpapier. Vervolgens kun je de borden voor de zekerheid nog even afspoelen of ze zo de vaatwasser in schuiven. Let ook goed op etensresten die niet op kunnen lossen, zoals zaden en pitten; deze kunnen afvoeren ook gemakkelijk laten verstoppen.

Het toilet is eveneens geen afvalbak

Een ander voorwerp wat regelmatig onterecht als afvalbak wordt gebruikt, is het toilet. We hebben de neiging om veel zaken door het toilet weg te spoelen. Te denken valt niet alleen aan tampons, condooms of maandverband, maar menig Nederlander spoelt ook regelmatig zaken als soep door het toilet. Doe dit echter niet! De etensresten kunnen gemakkelijk voor verstoppingen zorgen die heel hardnekkig en lastig te verwijderen kunnen zijn. Gooi de etensresten in de afvalemmer en niet in het toilet.

Laat een reactie achter

Call Now Button