Een probleem met te veel vocht in huis kan diverse oorzaken hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de waterdampen die vrijkomen bij het nemen van een douche niet goed afgevoerd worden en in de badkamer blijven hangen. Een andere mogelijke oorzaak van vochtproblemen in huis is water dat van buiten door de muren of het dak heen lekt. Indien deze problemen zich voordoen in uw huis, dan moet begonnen worden met vocht bestrijden. Hoe u dit het beste kunt doen, leest u hier.

Vocht bestrijden met ventilatie

In de meeste gevallen dat er plotseling sprake is van vocht in huis, komt dit doordat er onvoldoende ventilatie is in de woning. Bij het nemen van een douche in de badkamer of het koken in de keuken, komen waterdampen vrij uit het hete water. Hierdoor zal de luchtvochtigheid toenemen en deze vochtige lucht moet ook weer uit de woning worden afgevoerd. Als dit niet gebeurt dan zal het vocht aan de muren en het plafond hechten en hier voor onder andere schimmelvorming zorgen. Deze problemen met vocht bestrijden is te realiseren met betere ventilatie. U kunt bijvoorbeeld de ramen wat vaker openzetten nadat veel stoom is vrijgekomen. Ook kunt u overwegen om extra ventilatieroosters te laten plaatsen.

Muur of dak waterdicht maken

Indien het vocht in huis wordt veroorzaakt door water dat door de muur of het dak komt lekken, dan zal u in de meeste gevallen professionele hulp nodig hebben om dit probleem op te lossen. Om een daklekkage te repareren zal de dakbedekking gedeeltelijk of volledig vervangen moeten worden. Om een lekkende muur weer waterdicht te maken zijn verschillende opties. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor het hydrofoberen van de muren. Een andere optie is om klimaatverf op de muren aan te brengen om een waterdichte laag te creëren voor het vocht bestrijden.

Call Now Button