Een verstopt doucheputje kan verschillende gevolgen hebben. Zo zal het meer dan eens voorkomen, dat de douchebak overstroomt tijdens het douchen. Niet alleen vervelend om tijdens het douchen in het vuile water te moeten staan, ook kan dit voor waterschade aan de badkamer zorgen. Daarbij brengt een verstopt doucheputje vaak een nare rioollucht met zich mee! Een lucht die zelfs uw sop niet kan overstijgen. Reden genoeg om een verstopt doucheputje zo snel mogelijk te laten herstellen. Onze loodgieter in Aalst biedt u hierbij graag de helpende hand.

Oorzaak van een verstopte doucheputje

Verstoppingen in de afvoer onder uw doucheputje zijn vaak het gevolg van haren en zeepresten, die in de afvoer stromen tijdens het douchen. Zowel de haren als deze zeepresten zijn doorgaans behoorlijk vet. Dit maakt dat ze eenvoudig aan de wanden van de afvoer blijven kleven, met alle gevolgen van dien. Door de maanden heen zal er steeds meer restafval in de afvoer achterblijven, waardoor het water moeizamer wegstroomt.

Zelf een afvoerverstopping in de badkamer verhelpen

Het oplossen van een verstopt doucheputje kunt u in sommige gevallen eerst zelf proberen. Maak bijvoorbeeld gebruik van soda, wat u in de afvoer strooit. Laat het soda enige tijd intrekken en spoel de afvoer vervolgens met kokend water door. Ook kunt u een lange, flexibele veer gebruiken, die u in de afvoer duwt. Hiermee wordt het restafval naar de centrale riolering afgevoerd. Het is ten zeerste af te raden om gebruik te maken van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze middelen zijn erg slecht voor het milieu en kunnen gevaarlijk zijn.

Hulp bij een verstopte afvoer onder de douche

Doucheputje verstoptWanneer de verstopping niet met bovenstaande oplossingen verholpen is, kunt u onze loodgieter inschakelen. Wij voeren een afvoer herstelling voor u uit, waarbij we de afvoer onder uw douche met een hoge druk doorspuiten. Het water voert het restafval aan de wanden van de afvoer op deze manier mee naar de centrale riolering onder uw woning.

Tip: laat de afvoer van de verschillende sanitaire voorzieningen in uw woning zeker eens per twee jaar preventief doorspuiten! Zo is de kans op een serieuze verstopping relatief klein en gaat u het overlopen van de douchebak tegen.