Sommige woningen zijn voorzien van een klein balkon. We hebben het niet over een appartement in een groter complex, maar over een losse woning. Bij een losse woning bent u zelf verantwoordelijk voor de afvoer van het hemelwater van uw balkon en kunt u daarbij zelf kiezen, hoe u dit afvoert. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een afvoerpijp naar een regenton aan te laten leggen, u kunt een afvoer op uw centrale afvoerstelsel laten aansluiten, enzovoorts. De mogelijkheden zijn zeer breed, waardoor het voornamelijk afhankelijk is van uw woning welke oplossing het meest geschikt is.

 

Persoonlijk advies van onze ervaren loodgieters

Onze loodgieters hebben ieder een ruime ervaring in het aanleggen van een balkonafvoer. Wij komen daarom graag bij u langs om de situatie te inventariseren en op basis daarvan een voorstel te doen voor de aanleg van een afvoer. Bent u tevreden met onze plannen? In dat geval kunnen we de plannen direct voor u verwezenlijken, zodat u niet langer last zal hebben van hemelwater op uw balkon. U loopt hierbij het risico dat het vocht in huis loopt, wat u wilt voorkomen.

 

Onderhoud aan de afvoer op uw balkon

Wanneer de afvoer op het balkon is aangelegd, dient u deze regelmatig te onderhouden. Met name in de herfst is de kans groot, dat er bladeren en kleine takjes op uw balkon waaien. Dit kan ertoe leiden dat er een beginnende verstopping in de afvoer ontstaat. Door een bladvanger over de afvoer te plaatsen gaat u dit tegen. Ook kunt u de afvoer regelmatig laten doorspuiten. Onze loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen om het doorspuiten van een afvoer voor u uit te voeren. Zo neemt de kans op een verstopping in de afvoer sterk af. Zelf een afvoer op uw balkon ontstoppen? Maak in dat geval gebruik van een trekveer.

Call Now Button