Afvoer ontstoppen in Aalst

Een verstopte afvoer kan van de ene op de andere dag opduiken. Zo’n verstopping kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn etensresten en haren vaak de boosdoeners. Zij kunnen zich op den duur op gaan hopen in uw afvoer. Hierdoor wordt het voor water steeds lastiger om weg te stromen. Indien het een serieuze verstopping betreft, stroomt het water zelfs helemaal niet meer weg. Stroomt het water niet of nauwelijks meer weg? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Wacht vooral niet af, want dan wordt het probleem mogelijk alleen nog maar erger. Maar wat kunt u eigenlijk het beste doen bij een verstopte afvoer in Aalst?

Oorzaken verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan verschillende oorzaken hebben. Voor nu nemen we de afvoer van uw douche als voorbeeld. Verstoppingen in de afvoer onder uw doucheputje zijn vaak het gevolg van haren en zeepresten, die in de afvoer stromen tijdens het douchen. Zowel de haren als deze zeepresten zijn doorgaans behoorlijk vet. Dit maakt dat ze eenvoudig aan de wanden van de afvoer blijven kleven, met alle gevolgen van dien. Door de maanden heen zal er steeds meer restafval in de afvoer achterblijven, waardoor het water moeizamer wegstroomt.

Kunt u zelf uw afvoer in Aalst ontstoppen? afvoer-ontstoppen

Het oplossen van een verstopt doucheputje kunt u in sommige gevallen eerst zelf proberen. Waarschijnlijk probeert u het eerst met een ontstopper. Pas hiermee wel op, want u kunt er ook voor zorgen dat de verstopping verder de afvoer inschiet. Of u kunt bijvoorbeeld gebruik maken van soda, wat u in de afvoer strooit. Laat het soda enige tijd intrekken en spoel de afvoer vervolgens met kokend water door. Ook kunt u een lange, flexibele veer gebruiken, die u in de afvoer duwt. Hiermee wordt het restafval naar de centrale riolering afgevoerd. Met een ontstoppingsveer bestaat echter wel het risico dat u schade aanricht aan uw afvoer. Daarnaast is het mogelijk succes te boeken met ontstoppingsmiddel. Ontstoppingsmiddel is echter bijzonder chemisch en vaak slecht voor het milieu. Kortom: er kleven nogal wat risico’s aan het zelf ontstoppen van uw afvoer in Aalst.

Schakel een loodgieter in

Lijkt het u niet verstandig zelf aan de slag te gaan met de verstopping in uw afvoer? Dan doet u een beroep op onze loodgieter in Aalst. Voor ons behoort een afvoer ontstoppen in Aalst namelijk tot de dagelijks werkzaamheden. Onze professionele loodgieters gaan dag in dag uit verstoppingen in een afvoer te lijf. Het maakt niet uit om wat voor een afvoer het gaat, wij verhelpen uw probleem binnen de kortste keren. Wilt u snel en schadevrij verlost worden van uw verstopte afvoer in Aalst? Doe dan direct een beroep op onze loodgieter in Aalst!

Professionele loodgieters

Lekkages en verstoppingen snel verholpen

Vakkundige herstellingen

Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Panne? Contacteer ons: 053 – 28 01 52

Call Now Button